Glutenvrij op Down the Rabbit Hole

Dit jaar ging ik voor de vierde keer naar Down the Rabbit Hole. Mijn eerste keer was ook de allereerste editie van het festival. Toen stond het er nog slecht voor met glutenvrij op Down the Rabbit Hole. Ik kon er dat jaar weinig anders eten dan patat. Gelukkig mocht ik mijn eigen eten het terrein op nemen bij vertoning van een verklaring van mijn huisarts, maar leuk was anders.

Gelukkig merkte ik ieder jaar dat het festival er iets op vooruit ging – er kwamen steeds meer cateraars bij die wat glutenvrij’s aan konden bieden. De keuze bleef echter vrij beperkt. Daarom was de vreugde van mijn kant enorm groot toen ik hoorde dat Vrij Voedsel dit jaar met hun allergenenvrije foodtruck aanwezig zou zijn!

Vrij Voedsel

Vrij Voedsel staat op meerdere festivals in Nederland. Zelf leerde ik hen 2 jaar terug kennen op Lowlands. Met hun foodtruck zorgen zij voor gluten, noten- en lactosevrije gerechten voor festivalpubliek. Hier hoefde ik me even geen zorgen te maken om kruisbesmetting. Alle opties heb ik er geprobeerd en het smaakte er allemaal lekker! Het broodje Baka Bana was mijn favoriet – een zacht glutenvrij broodje met pitjes, belegd met gegrilde banaan, (pindaloze) pindasaus, ingelegde komkommer en uitjes. Het enige minpunt wat ik kan noemen aan Vrij Voedsel is dat er niet nog meer te eten viel!

Vrij Voedsel foodtruck | Glutenvrij op Down the Rabbit Hole
Vrij Voedsel foodtruck

 

De festivalagenda en menukaart van Vrij Voedsel | Glutenvrij op Down the Rabbit Hole
De festivalagenda en menukaart van Vrij Voedsel

Pomm’s

Grote favoriet was ook de friet van Pomm’s, 100% glutenvrij bereid en geserveerd met heerlijke glutenvrije mayonaise. Van die “belgische” mayonaise met een een lekker zuur smaakje. Handig aan de frietzak van Pomm’s is dat de mayonaise in een apart kuipje wordt geserveerd. Minder geklieder dus!

Glutenvrije patatkraam van Pomm's | Glutenvrij op Down the Rabbit Hole
Glutenvrije patat met mayo van Pomm’s

Apple Bandit cider kraam

De Apple Bandit cider kraam was voor mij de grote verrassing. Omdat bier nu out of the question is, drink ik op festivals meestal witte wijn of Jillz. Op Down the Rabbit Hole ging ik na het ontdekken van deze kraam echter volledig over op de ciders! Niet alleen kon je hier kiezen voor Jillz of Apple Bandit (peer of appel), maar ze schonken er ook minder bekende ciders. Mijn favoriet was absoluut de Old Mout Cider in de smaak kiwi & lime .

Jim en ik bij de Apple Bandit cider kraam | Glutenvrij op Down the Rabbit Hole
Bij de Apple Bandit cider kraam

En verder

Andere eetkramen waar ik glutenvrij kon eten waren

  • Plenty Food – vegetarische keuken, o.a. tomatensoep, pompoensoep en groentenchips
  • Het Friethoes – patat met ketchup of mayonaise
  • Amaro’s Gardens of Babylon – salades

 

Lees hier al mijn blogs over een weekendje weg.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s