Recensie: Culicool Kickstart FoodChange Challenge

Wat is Culicool

“Voor altijd fit en slank zonder moeite”, zo luidt het motto van Culicool. Vorige week volgde ik hun Kickstart FoodChange Challenge – een gratis 5 daags maaltijdplan gebaseerd op het Paleo principe. Alle recepten zijn 100% glutenvrij, suikervrij & lactosevrij en kosten minder dan 15 minuten de tijd om te bereiden. Nicole & Stijn, het koppel achter Culicool, hebben deze food challenge ontwikkeld om mensen op een laagdrempelige manier een verandering aan te laten brengen in hun eetgewoontes, en voor altijd fit en slank te zijn.

Nu is het niet mijn ambitie geweest om mijn eetpatroon permanent om te gooien, dus in dat opzicht was ik niet de ideale kandidate om hiermee aan de slag te gaan, maar ik was wel up for the challenge om wat meer te letten mijn voeding om een paar kilo af te vallen! De Culicool kickstart food challenge leek mij hiervoor wel geschikt.

Mijn ervaringen met de Kickstart FoodChange Challenge

100% glutenvrij at ik natuurlijk al, maar 100% suikervrij en 100% lactosevrij was voor mij wel een nieuwe uitdaging! Lactose eet ik regelmatig, vooral kwark en kaas, en in het dagelijks leven sta ik niet of nauwelijks stil bij hoeveel geraffineerde suikers er in mijn boodschappen verborgen zitten. Vooral dat suikervrij bleek voor mij moeilijker dan gedacht – aan het eind van iedere dag snakte ik naar een boterham met pindakaas of een zak chips. De verleiding van suiker bleek voor mij te groot, want uiteindelijk ben ik op dag 5 gezwicht en heb ik (wél met schuldgevoel) alles gegeten wat ik in de dagen daarvoor zo had gemist.

De Culicool Kickstart FoodChange Challenge heb ik dus niet 100% succesvol afgerond. Toch heeft het me wel veel positiefs gebracht:

  • Aan het eind van de 5 dagen was ik 1,2 kilo afgevallen, zelfs na de laatste dag te hebben gezondigd.
  • Ik ben mij veel bewuster geworden van de hoeveelheid verborgen suikers die in producten zitten verstopt. Zelfs producten waar je het nooit van zou verwachten, zoals bijvoorbeeld pesto of mayonaise. Hier wil ik op blijven letten.
  • De challenge heeft mij gewezen op diverse alternatieven voor lactose. Hierin wil ik zelfs na dit dieet meer in blijven variëren!
  • Het was heerlijk om 5 dagen lang niet te hoeven nadenken over wat ik die avond moest gaan eten! Op zondag heb ik de weekboodschappen in huis gehaald, en verder was het een kwestie van alles klaarmaken volgens het recept.
  • Normaal sta ik vrij lang in de keuken, maar deze 5 dagen was ik weinig tijd kwijt aan koken. De recepten waren heel eenvoudig te bereiden.

Welke recepten van de challenge ik het lekkerst vond? Favoriet waren de

  • Omelet met spek en tomaat
  • Easylicious fruitymix smoothie
  • Paleowrap met rosbief en avocado
  • Banaanpannenkoekjes met pecannoten en bosbessen, en de
  • Garnalencurry
Paleowrap met rosbief en avocado
Easylicious fruitymix smoothie

 

Aanmelden

Heb je de smaak te pakken en wil je de gratis 5-daagse food challenge van Culicool een kans geven? Je kunt je hier aanmelden. 

Bekijk ook het flmpje hieronder:

 

 

Beeldgebruik: Foodiesfeed, Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s