Vers glutenvrij brood bij Bakkerij Verhoeff

Goed nieuws! Bakkerij Verhoeff op de Poortstraat in Utrecht verkoopt glutenvrij brood op bestelling. Het gaat om het brood van Consenza Bakery, en wel liefst 5 verschillende soorten.

Ik mocht een glutenvrij broodpakket komen ophalen en proeven. Graag vertel ik jullie het verhaal van Bakkerij Verhoeff en heb ik het uitgebreid hoe het brood smaakt, wat de kosten zijn en hoe je het kunt bestellen.

Een mailtje van Bakkerij Verhoeff

Op een dag kreeg ik een e-mail van Stephanie de Vries, bedrijfsleider bij Bakkerij Verhoeff. Zij vertelde dat ze regelmatig bezoekers krijgen in de winkel die op zoek zijn naar glutenvrij brood. Stephanie schrijft: “Als ambachtelijke bakker in Utrecht vonden wij het jammer dat we de mensen met een glutenvrij dieet steeds moesten teleurstellen. Wij wilden jullie dan ook graag een glutenvrij broodassortiment kunnen aanbieden!” Ze besloot er daarom iets aan te gaan doen.

Wat werd ik blij van dit bericht! Niet alleen omdat deze bakkerij op 5 min fietsafstand van mijn huis zit, maar vooral vanwege hun proactieve houding en bereidwilligheid om mensen met een glutenvrij dieet ook vers glutenvrij brood aan te kunnen bieden.

Inmiddels verkoopt de bakkerij op bestelling het glutenvrije brood van Consenza Bakery. Glutenvrije klanten van de winkel kunnen kiezen uit maar liefst 7 verschillende soorten brood.

Voorkant van Bakkerij Verhoeff | Glutenvrij in Utrecht
Bakkerij Verhoeff

Vers brood van Consenza Bakery

Consenza Bakery is opgericht in april 2017. Hun verse glutenvrije broden worden gemaakt in een ambachtelijke bakkerij die glutenvrij gecertificeerd is door het NCV. De broden zijn niet te koop in de supermarkt. Verkoop vindt uitsluitend online plaats en via geselecteerde bakkerijen door het land, waaronder dus Bakkerij Verhoeff. Ook is Consenza met de verse broden regelmatig te vinden op diverse glutenvrije markten en beurzen.

In het pakket dat ik ontving van Bakkerij Verhoeff zaten 5 verschillende soorten brood:

  1. Vloerbrood wit – 400 gram – € 3,79 per stuk
  2. Vloerbrood meerzaden – 400 gram – € 3,79 per stuk
  3. Pistolet rustiek wit – 60 gram – € 0,99 per stuk
  4. Pistolet meerzaden – 60 gram – € 0,99 per stuk
  5. Pistolet maanzaad – 60 gram – € 0,99 per stuk

Daarnaast bevat de glutenvrije lijn van Consenza Bakery ook nog een Vloerbrood haver (400 gram) en Stokbrood (160 gram, € 1,99 per stuk) maar deze heb ik niet geproefd. Het brood is tevens lactosevrij!

Mijn review

Ik heb alle broden getest, zowel vers als ingevroren. In mijn blog artikel Review: Vers glutenvrij brood van Consenza Bakery doe ik uitgebreid verslag over de smaak en textuur van de broden en vertel ik welke van de vijf mijn favoriet zijn.

Kort samengevat? Het brood is heerlijk, ik ben groot fan!

Glutenvrije vloerbroden Bakkerij Verhoeff | Glutenvrij in Utrecht
De vloerbroden

 

Glutenvrije pistolets Bakkerij Verhoeff | Glutenvrij in Utrecht
De pistolets

Praktische informatie

  • De broden zijn ieder los verpakt in ovenfolie. Hierdoor kunnen de broden zonder kruisbesmetting worden afgebakken in de oven en vindt er ook geen kruisbesmetting plaats in de winkel.
  • Het glutenvrije brood bij Bakkerij Verhoeff kan op uiterlijk donderdag van iedere week worden besteld. Deze worden vervolgens op de woensdag de week daarop geleverd in de winkel.
  • Na levering zijn de broden 3 dagen buiten de vriezer houdbaar.
  • Het brood kan ook door Bakkerij Verhoeff alvast worden ingevroren, mocht het niet mogelijk zijn om de broden op tijd op te halen.

Heb ik jullie enthousiast gemaakt? Plaats dan je bestelling bij Bakkerbij Verhoeff. Dit doe je door langs te gaan in de winkel of telefonisch contact op te nemen.

Bakkerij Verhoeff
Poortstraat 104 Utrecht
030 2712978

 

 

Beeldgebruik: Bakkerij Verhoeff, Glutenvrij in Utrecht. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s