Recensie: Vers glutenvrij brood van Consenza Bakery

Op uitnodiging van Bakkerij Verhoeff in Utrecht mocht ik een glutenvrij broodpakket proeven van Consenza Bakery. De verse broodlijn is namelijk op bestelling bij hen in de winkel te koop. Meer over Bakkerij Verhoeff.

Consenza kennen wij natuurlijk allemaal. Sinds april 2017 hebben zij ook een verse glutenvrije (en lactosevrije!) broodlijn onder de naam Consenza Bakery. Het gaat om ambachtelijke broden, die worden bereid in een officieel glutenvrij gecertificeerde bakkerij. De broden worden niet verkocht in de supermarkt, enkel via geselecteerde online verkooppunten en bakkerijen door het hele land. Alle broden worden verpakt in ovenfolie, om te verzekeren dat de broden zonder kruisbesmetting kunnen worden afgebakken in de oven.

Het glutenvrije broodpakket

In het pakket dat ik ontving van Bakkerij Verhoeff zaten het Vloerbrood wit en meerzaden (400 gram – € 3,79 per stuk) en de pistolets rustiek wit, meerzaden en maanzaad (60 gram – € 0,99 per stuk).

Glutenvrij broodpakket Bakkerij Verhoeff | Glutenvrij in Utrecht
Het broodpakket van Bakkerij Verhoeff

 

Daarnaast bevat de glutenvrije lijn van Consenza Bakery ook nog een Vloerbrood haver (400 gram) en Stokbrood (160 gram, € 1,99 per stuk) maar deze heb ik niet geproefd.

Mijn review

De smaak van alle broden is in 1 woord te omschrijven als verrukkelijk! Voor mij zijn de broden niet te onderscheiden van ‘normaal’ glutenvrij brood. Ze smaken niets als de gefabriceerde broden in de supermarkt (die ik overigens ook gewoon eet) maar heel vers, vol en authentiek van smaak.

Vloerbrood wit & meerzaden

De vloerbroden heb ik eerst vers geproefd alvorens ze in te vriezen. Qua versheid was er wel degelijk een verschil tussen de twee. Het meerzaden brood bleef dagenlang heerlijk zacht en vers van smaak. Het wit brood daarentegen werd al vrij snel droog van structuur. Ingevroren en uit de broodrooster waren ze beiden heerlijk!

Van de twee was het meerzaden brood mijn favoriet: knapperige zaadjes en pitjes, en rijk en krachtig van smaak.

Glutenvrije vloerbroden Bakkerij Verhoeff | Glutenvrij in Utrecht
De vloerbroden

 

Pistolets rustiek wit, meerzaden & maanzaad

De pistoletjes waren ook heel smakelijk. Ze zijn vers uit de verpakking te eten maar zelf bakte ik ze even af in de oven. Hierdoor werden ze lekker warm en knapperig. Hiervan was de Meerzaden ook mijn favoriet, gevolgd door de pistolet met maanzaad.

Samengevat waren mijn favoriet 1) het Vloerbrood meerzaden,  2) de Pistolet meerzaden en 3) de Pistolet maanzaad. De andere broden zijn echter ook zeker de moeite waard. De witte pistolet en het vloerblood eindigen bij mij dus als laatst. Dit is niet omdat ze niet lekker zijn, ze smaakten ook heerlijk. Echter is wit brood vaker glutenvrij te verkrijgen en gaat daarom mijn voorkeur uit naar de uniekere en meer onderscheidende glutenvrije broden.

Glutenvrije pistolet met hummus | Glutenvrij in Utrecht
De meerzaden pistolet belegd met hummus

 

Verkoopppunten Consenza Bakery

De broodlijn van Consenza Bakery is te verkrijgen bij de onderstaande verkooppunten:

Verkooppunten Nederland Consenza Bakery

 

Leuk om te weten: wanneer je jouw lokale enthousiast krijgt en zij verkooppunt willen worden van Consenza Bakery, krijg jij in ruil daarvoor van Consenza een verrassingsgeschenk!

Houd de Facebook pagina van Consenza goed in de gaten, de kaart met verkooppunten wordt namelijk regelmatig bijgewerkt.

 

 

 

Beeldgebruik: Consenza, Glutenvrij in Utrecht

Laatst bijgewerkt op: 30 maart 2018

3 thoughts on “Recensie: Vers glutenvrij brood van Consenza Bakery

 1. We hebben de verse vloerbroden meergranen en haver gekocht in Geleen en zijn ook zeer te spreken over de smaak en kwaliteit van deze producten. De afstand is voor ons een probleem. Kunt u ons informeren of in de buurt van Roermond een verkooppunt is of op korte termijn komt van de Consenza Bakery verse broodlijn ? Alvast bedankt.

  Like

  1. Hi! Op de kaart te zien is Geleen inderdaad voor jou het meest dichtstbijzijnde verkooppunt. Je kunt ook jouw lokale bakker vragen om het brood van Consenza te gaan verkopen, in ruil hiervoor krijg je een Consenza verrassingsgeschenk. Met vragen hierover (of welke verkooppunten er op korte termijn worden toegevoegd) kun je het beste contact opnemen met Consenza zelf. Hier kun contactinfo: http://www.consenza.nl/nl/?id=6

   Like

 2. zelf bestel ik mijn glutenvrije brood bij happybakers.nl uit Middelburg, ook erg lekkere krentenbrood. Vanwege EoE (chronische slokdarm ontsteking door gluten overgevoeligheid).

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s