Recensie: glutenvrije kruidnootjes en gevuld speculaas van Le Poole

Tijdens mijn bezoek aan de Vrij Van & Veggie Food Fair maakte ik kennis met tientallen glutenvrije producten, merken en webshops. Zo ook met Glutenvrij Le Poole. We maakten een praatje en toen ik hen vertelde over mijn blog kreeg ik een leuke verrassing mee: een zakje glutenvrije kruidnootjes en een groot glutenvrij gevuld speculaas om thuis te proeven.

Glutenvrij gevuld speculaas van Le Poole | Glutenvrij in Utrecht
Glutenvrij gevuld speculaas
Glutenvrije kruidnootjes van Le Poole | Glutenvrij in Utrecht
Glutenvrije kruidnootjes

En proeven heb ik gedaan! Graag deel ik met jullie mijn mening over deze twee glutenvrije sinterklaasproducten van Glutenvrij Le Poole.

Glutenvrije kruidnootjes

Het duurde niet lang nadat ik die middag thuiskwam, of mijn vriend en ik trokken het zakje kruidnootjes open. Volgens de medewerker van Glutenvrij Le Poole die ik tijdens de beurs sprak, kwamen hun kruidnootjes als beste uit een grootschalige test van het NCV een paar jaar terug.

Een bakje glutenvrije kruidnootjes | Glutenvrij in Utrecht

Ik vond de kruidnoten heerlijk! Qua smaak deden ze niet onder voor de ‘glutenvolle’ kruidnoten die ik mij nog vaag kan herinneren. De textuur is daarentegen iets anders: luchtig, minder stevig en compact, en kruimeliger. Begrijp me niet verkeerd! Dit klinkt misschien niet als een vijf sterren lovende recensie, maar de kruidnoten smaakten zeker niet verkeerd en het zakje was binnen no time leeg.

Een zakje glutenvrije kruidnootjes van Glutenvrij Le Poole bevat 200 gram en kost € 4,15.

Glutenvrij gevuld speculaas

Als tweede aan de beurt was het glutenvrij gevuld speculaas. Toen ik op een zaterdagavond bordspelletjes ging spelen met 2 vriendinnen besloot ik het glutenvrij gevuld speculaas mee te nemen als lekkernij voor bij de koffie. Dit bleek een goed besluit, want we hebben alledrie enorm genoten van deze sinterklaas lekkernij.

Een punt glutenvrij gevuld speculaas | Glutenvrij in Utrecht

Als ik op een schaal van 1-10 moet aangeven hoe lekker ik het gevuld speculaas vond qua smaak en textuur dan hoef ik geen seconde te twijfelen: 10! Het speculaas is heerlijk zacht en smeuïg, alsof die de dag ervoor vers is gebakken. De smaak is goed in balans: niet te zoet of te vet, lekker kruidig en goede hoeveelheid amandelspijs. Mijn vriendinnen die beiden niet glutenvrij eten waren ook lovend over het gevuld speculaas, dus dat zegt genoeg!

Een glutenvrij gevuld speculaas van Glutenvrij Le Poole bevat 400 gram en kost € 5,99.

Sinterklaasmarkt Glutenvrij Le Poole

Op zaterdag 28 oktober a.s. van 9.00-14.00 uur organiseert Glutenvrij Le Poole een gezellige Sinterklaasmarkt bij hen op het magazijn in Twello. Hier moet je zijn voor al je sinterklaas inkopen. Denk hierbij niet alleen aan kruidnoten en gevuld speculaas, maar ook aan glutenvrije speculaaspoppen, strooigoed en mijn favoriet… chocolade kruidnoten! Ook zullen er meer dan genoeg algemene glutenvrije producten te koop zijn. Besteed je er 25 euro of meer? Dan mag je gratis lunchen. En op inschrijving via de website krijg je ook nog eens 10% korting op al je aankopen én een goodbiebag mee naar huis. Je kunt je hier inschrijven. 

Lukt het je niet om hierbij aanwezig te zijn? Gelukkig kun je alle glutenvrije lekkernijen van Glutenvrij Le Poole ook bestellen via hun webshop.

 

 

 

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s