Glutenvrije tip: Linwoods Breakfast Boost

In deze wekelijkse rubriek deel ik iedere vrijdag een glutenvrije product tip. Een product of productenreeks die ik nog niet kende en waar ik positief over ben! Deze week ga ik het hebben over Linwoods Breakfast Boost.

Gezond ontbijten met Linwoods Breakfast Boost

Linwoods heeft een nieuwe en gezonde superfoodslijn ontwikkeld genaamd Breakfast Boost. De lijn bestaat uit drie verschillende mixen: een met appel en kaneel, een met cacao en moerbeien, en een extra gezonde vitamine D mix. Alle drie zijn ze een ideale manier om extra essentiële vetzuren, vitamines en mineralen toe te voegen aan je dagelijks ontbijt.

Ik mocht 2 uitproberen. Dat waren:

1. Koud gemalen lijn-, chiazaad, appel en kaneel:

Linwoods Breakfast Boost appel en kaneel | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor meer info.

Deze mix heeft een lekkere smaak is daarom een heerlijke toevoeging aan baksels, een bakje yoghurt of in een smoothie.

  • Inhoud en gewicht: 180 gram
  • Ingrediënten: 78% lijnzaad, 10% chia zaad (salvia hispanica), 6% kaneel , 6% vrij-gedroogd appelpoeder. Kan sporen van noten, sesam en soja bevatten.
  • Prijs: 4,49

 

2. Koud gemalen lijnzaad met bioculturen (bacillus coagulans) & vitamine D:

Linwoods Breakfast Boost Vitamine D | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor meer info.

Deze mix heeft een neutrale smaak en is daarom erg geschikt om toe te voegen aan bijvoorbeeld brood of pannenkoeken, maar ook yoghurt en smoothies.

  • Inhoud en gewicht: 180 gram
  • Ingrediënten: Lijnzaad, vitamine D3, cultuur: bacillus coagulans GBI-30 6086 (3,3 miljard (3,3 x 10⁹) cfu’s per 100g), (bevat SOJA). Kan ook sporen van noten en sesamzaadjes bevatten.
  • Prijs: 4,49

 

Gezonde voedingsstoffen

Samen bevatten deze mixen een groot scala een gezonde voedingsstoffen, waaronder omega 3, vitamine D, magnesium, mangaam, eiwitten, vezels, calcium, kalium, fosfor en ijzer. Deze hebben ieder weer hun eigen voordelen voor je gezondheid. Zo dragen Omega 3 vetzuren bij aan een normaal cholesterol niveau, zorgt magnesium voor een vermindering van vermoeidheid en is Vitamine D belangrijk voor een natuurlijke opname van calcium en het onderhoud van botten en tanden.

Welke mix je het beste kunt kiezen ligt aan je persoonlijke behoeften. Zowel lijn- als chiazaad bevatten veel eiwitten en omega 3 vetzuren. Lijnzaad bevat meer mangaan, koper en kalium. Daarentegen bevat chiazaad weer meer vezels, calcium, fosfor en ijzer.

Beiden varianten bevatten koud gemalen lijnzaad. Je vraagt je misschien af wat dit betekent. Het ‘koud malen’ betekent dat de vitamines, mineralen en oliën beter behouden zijn en ook beter kunnen worden opgenomen. De luchtdichte verpakkingen zorgen er bovendien voor dat de mixen langer goed blijven.

Gecertificeerd glutenvrij

Glutenvrij gecertificeerd logo | Glutenvrij in UtrechtBeiden verpakkingen zijn ook voorzien van het gecertificeerd glutenvrij logo. Bij coeliakie een echt must, aangezien uit onderzoek is gebleken dat deze superfoods niet altijd glutenvrij zijn. Meer daarover lees je in dit artikel van het NCV.

Waar te koop?

Je kunt de mixen o.a. kopen bij de Albert Heijn.

 

 


 

 

Binnenkort komt ik met een blog met verschillende manieren om deze superfoods toe te voegen aan je ontbijt. Houd de site daarom goed in de gaten!

Linwoods Breakfast Boost | Glutenvrij in Utrecht

 

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als je op deze links klikt ik een kleine vergoeding krijg.

Beeld: Albert Heijn, Voedingscentrum.nl, Glutenvrij in Utrecht.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s