Mijn favoriete zomerrecept: glutenvrije rabarber crumble

Voor eerdere edities van #wijbloggenglutenvrij schreef ik al over mijn favoriete winterrecept en mijn favoriete lenterecept. Dit keer is het de beurt aan… juist, mijn favoriete zomerrecept. Hier hoefde ik niet lang over na te denken!

Hoewel rabarberpollen geforceerd kunnen worden, en deze groente daarmee ook in andere seizoenen verkocht kan worden, wordt de meeste rabarber in het voorjaar en in de zomer geteeld en gegeten.

Ja, je leest het goed: groente! Rabarber wordt vaak onterecht gerekend tot de fruitsoorten, vanwege haar zure en fruitige smaak, en omdat het vooral gebruikt voor desserts. Ook dit recept is heerlijk voor als toetje, maar kan ook als ontbijt of lunch.

Deze glutenvrije rabarber crumble is zit bomvol smaak en is zo ontzettend lekker dat je hem ongetwijfeld vaker zult klaarmaken! En helemaal niet moeilijk om te bereiden.

Ga je recept thuis uitproberen? Laat in de reacties weten of je het net zo lekker vond als ik, of deel je foto op mijn Facebook pagina en/of tag me op Instagram!

 

[ultimate-recipe id=”3444″ template=”default”]

 

 


 

Deze bloggers schreven deze maand ook over hun favoriete zomerrecept: Mirjam van Ik ben glutenvrij.nl, Annemiek van Annemiek Nauta, Lies van Rose-a-Licious, Audrey van Sophie Glutenvrij en Rianne van Doemijglutenvrij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s