Glutenvrij genieten, dat is het motto van de Gebaksjuwelier

‘Glutenvrij genieten’. Het staat op het raam van de winkel, je leest het terug op het krijtbord achter de toonbank en het is zelfs de URL van hun website. En ja: de Gebaksjuwelier is ook écht glutenvrij genieten!

Glutenvrije producten bij de Gebaksjuwelier | Glutenvrij in Utrecht
Bij de Gebaksjuwelier ook een schap met glutenvrije producten

100% glutenvrije bakkerswinkel

Bij de gebaksjuwelier bereiden ze alles ter plekke in hun winkel in Culemborg. En goed nieuws: álles is er 100% glutenvrij! Van glutenvrij brood tot glutenvrije verjaardagstaarten, en van glutenvrije koffiebroodjes tot glutenvrije croissants. Of wat dacht je van glutenvrij gevuld speculaas en kruidnootjes? Heerlijk nu de herfst weer is begonnen…

Je kunt al deze lekkernijen afhalen en/of opeten in hun schattige winkel, of bestellen via de webshop. Handig: alle allergenen staan er per product aangegeven met behulp van handige icoontjes.

Glutenvrije pecannotentaart van de Gebaksjuwelier | Glutenvrij in Utrecht
De pecannotentaart. Heerlijk dun zanddeeg onderop, met krokante noten en een subtiele zoete karamelsmaak.

 

Glutenvrije appel-kruimeltaartjes van de Gebaksjuwelier | Glutenvrij in Utrecht
Ook liefhebber van bakken? Het recept voor deze glutenvrije, lactosevrije en eivrije appel-kruimeltaartjes delen ze op hun website.

 

My personal favorites? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat waren absoluut de pecannotentaart, gevulde speculaas en het  koffiebroodje. Alldrie heerlijk vers en smeuïg.

Het verhaal achter de Gebaksjuwelier

Wat ik zo bijzonder vind is dat eigenaresse Paula zelf niet glutenvrij hoeft te eten! Ik dacht, waarom begin je dan in hemelsnaam een 100% glutenvrije bakkerswinkel? Zoveel meer uitdagingen die erbij komen kijken dan bij een ‘normale’ bakker.

Nou, het antwoord is dat Paula zich graag wilde (en nog steeds wil) inzetten voor deze doelgroep die “regelmatig buiten de boot valt”. Ze gelooft dat iedereen het verdient om lekker brood, taart en gebak te kunnen eten. Dus besloot zij deze mooie missie te combineren met haar passie voor bakken. En kunnen wij kunnen hier nu meegenieten, via haar winkel in Culemborg die openging op 5 april 2014 én via de webshop.

 

Het schriftje van Paula, eigenaresse Gebaksjuwelier | Glutenvrij in Utrecht
Het schriftje van Paula, waarin zij tijdens haar bakkersopleiding haar droom uitwerkte voor haar eigen glutenvrije bakkerswinkel

Vrij van tarwe

Niet alleen is alles in haar winkel 100% glutenvrij, maar ook 100% tarwevrij. Heerlijk voor diegenen onder ons die ook geen glutenvrij tarwezetmeel kunnen verdragen. Daarnaast hebben ze bij de Gebaksjuwelier ook meerdere lactosevrije opties.

Glutenvrij brood van de Gebaksjuwelier | Glutenvrij in Utrecht
Het brood van de Gebaksjuwelier is naast glutenvrij ook lactosevrij en vrij van glutenvrij tarwezetmeel

 

En alsof dat nog niet genoeg is: je kunt er ook heen voor een glutenvrije en lactosevrije high tea! Leuk idee voor een leuke activiteit met vrienden of familie. Zo proef je meteen van allemaal verschillende lekkernijen en hoef je niet te kiezen.

Praktische informatie
  • Adres & openingstijden

Glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier
Schoolhof West 13 A
4105 AL Culemborg

Donderdag &  vrijdag: 10:00 – 17:30
Zaterdag: 09:00 – 16:30

  • Contact

www.glutenvrijgenieten.nl 
paula@gebaksjuwelier.nl
0345-508444

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s