100% glutenvrij ontbijten en lunchen bij rose&vanilla

Oké, mijn blog staat dan wel boordevol tips om lekker glutenvrij te eten in Utrecht, maar helemaal onbezorgd is het vaak niet. Bij rose&vanilla is dat echter een ander verhaal! Hier kun je 100% glutenvrij (en lactosevrij) ontbijten en lunchen.

Zorgeloos genieten

Bij rose&vanillia is geen gluut te bekennen, want hun winkel en lunchroom is 100% glutenvrij. Je kunt dus álles kiezen van de kaart, zo fijn is dat!

Naast glutenvrij zijn alle gerechten en taartjes ook nog eens lactosevrij, vegan en biologisch. Heb je andere allergieën en intoleranties? Ze denken hier graag met je mee.

Glutenvrij logo op het raam van rose&vanilla | Glutenvrij in Utrecht
Het gutenvrije logo op het raam van rose&vanilla

 

Lunchroom rose&vanilla | Glutenvrij in Utrecht
Gezellig hoekje in de lunchroom

De geschiedenis in een notendop

Ik maakte in mijn studententijd al kennis met rose&vanilla, toen ik van hun glutenvrije cakejes proefde in de Bakkerswinkel op de Voorstraat. Deze kwamen verpakt in handige zakjes, dus hoefde ik me geen zorgen te maken over kruisbesmetting. De Bakkerwinkel is overigens niet hun enige verkooppunt, ze hebben er inmiddels veel meer door het hele land. De volledige lijst vind je onderaan deze pagina. 

Vele jaren later verhuisde ik ik bij hun winkel om de hoek, en mocht ik namens mijn blog langskomen om te proeven van hun grote assortiment cakejes en taarten. Regelmatig kocht ik er een lekker taartje als ik iets te vieren had, met als mijn favoriet hun kokos-citroentaart.

Glutenvrije cakejes en taartjes van rose&vanilla | Glutenvrij in Utrecht
Zo zien die cakejes er uit, heerlijk!

 

En alsof het allemaal niet beter kon, zijn ze sinds maart van dit jaar ook nog eens geopend voor ontbijt en lunch. Met een heerlijke menu, dat bestaat uit een een zestal ambachtelijke, originele en smaakvolle keuzes.

Wat kun je er dan allemaal voor lekkers eten?

Voor ontbijt of lunch heb je dus 6 keuzes op de menukaart. Ik proefde van de het broodje tonijn met spaghettipompoen en kappertjes, de happy vegan salade, en wentelteefjes met chocopasta. Alles wordt ambachtelijk bereid en dat proef je. Hun brood is heerlijk knapperig en vers, en alle pure ingrediënten bij elkaar zorgen voor een verassende smaakbelevenis.

Huisgemaakt glutenvrij broodje van rose&vanilla | Glutenvrij in Utrecht
Huisgemaakt broodje tonijnsalade, met spaghettipompoen, pompoenpitten en kappertjes

 

Vegan salade bij rose&vanilla | Glutenvrij in Utrecht
Happy vegan salade met o.a. kikkerertwten, bietenhumus, kiemen en Italiaanse rijst

 

Glutenvrije wentelteefjes met chocopasta van rose&vanilla | Glutenvrij in Utrecht
Glutenvrije wentelteefjes met kokosbloesemsuiker, kaneel en chocopasta

 

En zoals ik eerder schreef hebben ze dus ook heerlijke taarten en cakes! Naast mijn favoriete kokos-citroen cheesecake hebben ze nu ook een cheesecake met bosbessen en sinaasappel, zó lekker! En hun nieuwe brownie met kokos en koffie is ook een aanrader.

Bij een taartje hoort natuurlijk koffie. Drink jij net als ik het liefst cappuccino? Dan kun je kiezen voor lactosevrije melk, sojamelk of havermelk. Fijn, zoveel keus!


Ik kan me voorstellen dat jullie na het lezen van deze blog staan te trappelen om een bezoekje te brengen aan rose&vanilla. Dus waar wacht je nog op? Ik zeg: gaan!

Praktische informatie
  • Adres & openingstijden

rose&vanilla
Amsterdamsestraatweg 13
3513 AA Utrecht

Woensdag: 12.00 – 17.00
Donderdag, vrijdag & zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag: 11.00 – 17.00

  • Contact

https://www.roseandvanilla.nl/ 
daphne@roseandvanilla.nl
06 439 85 444

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s