Glutenvrij Vianen

Zijn jullie al eens in het sfeervolle en historische Vianen geweest? Erg leuk om doorheen te slenteren, en ideaal om te combineren met een fietstocht vanuit Utrecht. En om een glutenvrij hapje te eten! Lees verder over glutenvrij Vianen.

Zas & Fratsen – gezellig lunchen in de Voorstraat

Aan de knusse Voorstraat in hartje Vianen ligt Zas & Fratsen, een gezellige café voor jong en oud. Je kunt er terecht voor een lekkere bak koffie met taart, een uitgebreide lunch of iedere vrijdag voor de huisgemaakte avondhap. Een goede vriendin woont sinds een jaar in Vianen, en zag dat er ook veel glutenvrije mogelijkheden waren. Bij navraag bleek dit inderdaad het geval, en samen werden wij uitgenodigd om er te gaan lunchen. Lucky us!

We werden hartelijk ontvangen en gingen zitten aan een van de vele tafeltjes. We begonnen met een kop koffie, die geserveerd werd met kleine, huisgemaakte kokosmakroontjes. Om op te eten. Dat deden we, en lekker dat die smaakte. Dit voorspelde veel goeds voor de rest van de middag.

Glutenvrije kokosmakroon bij Zas & Fratsen | Glutenvrij Vianen
Glutenvrije kokosmakroon bij de koffie

 

Naast die glutenvrije kokosmakronen hebben ze trouwens nog veel meer lekkere zoetigheden. Wat dacht je van de ananas-kokos taart, of de cheesecake met aardbeienlaagje? Ik heb ze niet geproefd, maar ze zagen er mooi uit dus daar ga ik een keer voor terug.

Voor de lunch bestelden we beiden een broodje. Op het menu staan veel verschillende soorten, en ze kunnen allemaal glutenvrij. Grote, of juist kleine trek? Bij Zas & Fratsen kun je kiezen tussen een half en een heel broodje. Super handig! Mijn vriendin en ik namen beiden een half broodje en dit vonden wij genoeg. Ik met jonge kaaz van Van Rossum en mangochutney, zij met gegrilde ham en honingmosterd saus.

Glutenvrij broodje bij Zas & Fratsen | Glutenvrij Vianen
Half glutenvrij broodje kaaz met mango chutney

 

Geen trek in een broodje? Ga dan voor een van de salades of een glutenvrij taartje. En die huisgemaakte avondhap iedere vrijdagavond? Ook glutenvrij te bestellen, inclusief kop koffie of thee voor maar €9,50!

Zoals jullie kunnen lezen ben ik enthousiast. Zas & Fratsen is een heerlijk café. Lekker eten, vriendelijk personeel, en kennis en aandacht voor glutenvrij. Gaan er kids mee? Achterin zit een grote speelhoek waar ze zich kunnen vermaken met allerlei soorten speelgoed.

Kinderspeelhoek bij Zas & Fratsen | Glutenvrij Vianen
De kinderspeelhoek

 

Adres: Voorstraat 8, Vianen

Openingstijden: Dinsdag – zaterdag 09.30 – 18.00 | Zondag 10.30 – 17.00

FLINN – Ontbijt, lunch, cadeaushop en woonaccessoires

Schuin tegenover Zas & Fratsen is FLINN. Hier kun je het shoppen voor een leuk cadeau combineren met een lekkere ontbijt of lunch. Glutenvrij op de kaart zijn de smoothies en yoghurt bowls met glutenvrije granola.

 

Adres: Voorstraat 11, Vianen

Openingstijden: Dinsdag & woensdag 10.00 – 17.00 | Donderdag 10.00 – 15.00 | Vrijdag & zaterdag 10.00 – 17.00

En verder…

Volgens een aantal lezers kun je in Vianen ook bij de volgende restaurants goed eten. Ik heb er zelf niet gegeten, dus vraag het eerst even goed na.

  • Italiaans restaurant Mamma Mia
  • Van der Valk Hotel

 


 

Heb je zelf een goede tip of mooie ervaringen met glutenvrije restaurants of cafés in Vianen?  Laat het weten in de reacties hieronder.

One thought on “Glutenvrij Vianen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s