Basisvoorraad, deze glutenvrije producten heb ik altijd in huis

Er zijn een aantal glutenvrije producten die ik standaard in huis heb. Deze eet ik bijna elke dag, dan wel niet iedere week.

Deze “bewerkte” producten zijn niet altijd even gezond en bevatten vaak hoge gehalten van zout en/of suiker. Daarom wisselen ik ze gedurende de dag zoveel mogelijk af met verse groenten, fruit en ander onbewerkt voedsel.

Welke 5  glutenvrije producten staan er standaard in mijn keukenkastje?

 

1. Brood van Schär, Genius of Garbo

We wisselen eens in de zoveel tijd van glutenvrij brood. De ene keer hebben we zin in dit merk, de andere keer weer zin in dat merk. Meestal is het één van deze drie broden: Genius Bruinbrood (Albert Heijn), Schär Meesterbakker Classic (Albert Heijn of Holland & Barrett) of Garbo Dansk Grovbrød (Jumbo).

2. Crackers van Wasa

Deze crackers, ook wel knackebrod genoemd, zijn gluten- en lactosevrij. We hebben veel verschillende glutenvrije crackers geprobeerd, maar deze vinden we verreweg het lekkerst. Vullend en krokant, breekbaar maar niet zó erg dat ze bij iedere hap uit elkaar vallen. Ze komen in handige pakjes van 3.3. Pasta van Albert Heijn

De Albert Heijn zit bij ons in de straat, en daarom kopen we daar onze glutenvrije pasta. Misschien niet de kwalitatief beste glutenvrije pasta die er is, maar makkelijk te vinden en heel goed geprijsd. Ze hebben lasagne, fusili, penne en spaghetti en zijn gemaakt van 100% maïsmeel.

4. Tussendoortjes van Schär en Eat Natural

Er liggen altijd voldoende glutenvrije tussendoortjes in de kast om mee te nemen naar werk, in de trein, tijdens een dagje uit etc. Ik ben o.a. fan van de mueslirepen van Eat Natural, de soepstengels en gezouten crackers van Schär, en de Zonnatura pinda- en sesam crunch repen.

 

5. Toastjes van Nairns of Van der Meulen

Spontaan visite over de vloer? Of geen inspiratie/zin om een maaltijd te koken? Daarvoor hebben we altijd een voorraadje glutenvrije toastjes in de kast liggen. Gooi ze op een plankje met humus en een kaasje, en combineer met een lekker soepje. Favoriet zijn de Van der Meulen Ricetoast Naturel (ook heel aardig voor de portemonnee) en de Nairns Wholegrain Crackers. Beiden verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Laat je horen!

Zo, dat is het lijstje dan! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Nu ben ik heel benieuwd: welke glutenvrije producten hebben jullie standaard in huis? Eten jullie ook regelmatig brood, crackers, pasta etc. en zo ja, welke merken zijn favoriet? Deel het in de reacties hieronder.

#Wijbloggenglutenvrij

Deze blog schreef ik naar aanleiding van #wijbloggenglutenvrij: een collectief glutenvrije bloggers die iedere 15e van de maand nieuwe blogs posten rondom een bepaald thema.

Wie schreven er vandaag nog meer mee over glutenvrije producten? Dat zijn Mirjam van ikbenglutenvrij.nl, Lies van RoseLicious, Koosje van Koos Glutenloos, en Suzanna van homeofcomfort.nl.

4 thoughts on “Basisvoorraad, deze glutenvrije producten heb ik altijd in huis

 1. Ook een leuke invulling van de vraag van vandaag! Dat Garbo Dansk Grovbrød ken ik niet, ga ik eens uitproberen!

  Ik schreef jaren geleden een blog over mijn vaste voorraad. Misschien moet ik deze weer eens updaten…

  Like

 2. Ik heb standaard de zoutcrakes van schär
  Measter bakkers Classic en
  Grissini in huis want de grissini is mij favoriet
  En dat eet ik heel vaak met chocopasta
  Verder bak ik alles zoveel mogelijk zelf en
  Eet ik zo gezond en gevarieerd mogelijk

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s