De eetclub: glutenvrije en vegetarische gezelligheid

Sinds jaar en dag heb ik samen met 4 studievriendinnen een eetclubje.  Omstebeurt koken wij ieder bij ons thuis voor elkaar. Lekker wijntjes drinken, bijkletsen, en genieten van elkaars culinaire creaties.

In die circa 10 jaar dat wij dit doen, hebben er wel een aantal veranderingen plaatsgevonden. Het wekelijks eetclubje werd een maandelijkse eetclub (we krijgen het naarmate we ouder worden steeds drukker, een van ons is al mama) en waar we voorheen alleen rekening hoefden te houden met de vegetarische keuken, moet het sinds mijn diagnose coeliakie ook geheel glutenvrij! Ik maakte mij hier in het begin nogal zorgen om. Maar mijn vriendinnen zijn echte toppers! Ze verdiepten zich in het glutenvrij dieet, namen de risico’s van kruisbesmetting van het begin af aan serieus, en omarmden het als een uitdaging om met nóg creatievere creaties te komen. En iedere maand smikkelen we weer opnieuw.

Van links naar rechts: ik, Lieke, Anahi, Natasja & Maj

 

Twee leden van de eetclub – Natasja en Lieke – delen hieronder ieder een glutenvrij én vegetarisch recept die zij hebben bereid met de eetclub. Allebei lekkere recepten, bombol smaak maar die niet teveel tijd in beslag nemen.

[ultimate-recipe id=”3942″ template=”default”]

Natasja gebruikte de glutenvrije sojasaus van Picnic.

 

 

 

 

 

 

 

 

[ultimate-recipe id=”3930″ template=”default”]

#Wijbloggenglutenvrij

Iedere 15e van de maand schrijven we met een groepje glutenvrije over hetzelfde thema. Ieder een unieke insteek, op zijn of haar eigen blog. Dat is#wijbloggenglutenvrij.

Welke bloggers schreven er deze maand nog meer mee over het thema glutenvrij en vegetarisch?  Dat zijn Suzanna van Home of Comfort, Koosje van Koos Glutenloos, Annemiek van Glutenvrije Mama, Mirjam van Ik ben glutenvrij.nl,  Emmelou van Bakers and Fakers, Ilona van metzondergluten.com en Remke van gluten-lactosevrijekookkunst.

4 thoughts on “De eetclub: glutenvrije en vegetarische gezelligheid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s